Familie en relaties

Er kunnen binnen familiebanden en in (verbroken) relaties diverse problemen optreden. Omdat het over het algemeen gaat om kwesties waarbij sprake is van een persoonlijke relatie tussen partijen, gaat dit vaak met veel emoties gepaard. Toch moeten er tegelijkertijd ook allerlei ‘zakelijke’ afspraken voor de toekomst worden gemaakt. Wij vinden het daarom belangrijk dat u een advocaat hebt bij wie u zich op uw gemak voelt. Iemand die goed kan luisteren, maar ook precies weet welke zaken er geregeld moeten worden.

Als u en uw partner uit elkaar gaan, moeten er zaken worden geregeld zoals: wel of geen partneralimentatie, wat er met de woning gaat gebeuren, verdeling van de inboedel, schulden en vermogen. Hierbij is van belang onder welk huwelijksregime u bent gehuwd, in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden.

In het geval dat er sprake is van echtscheiding of verbreking samenwoning waarbij kinderen in het spel zijn, dient er een ouderschapsplan te worden opgesteld. In het ouderschapsplan worden de afspraken opgenomen waar de kinderen gaan wonen, omgangsregeling en kinderbijdrage. U kunt co-ouderschap afspreken voor de kinderen maar ook een weekendregeling of iets er tussen in.

Ook als u niet in Nederland bent getrouwd of als één van u niet de Nederlandse nationaliteit heeft, dan kunt u wel in Nederland scheiden en andere familiezaken regelen maar het kan zijn dat het recht van land van herkomst van toepassing is.

U kunt kiezen of u met uw partner middels mediation er onderling wenst uit te komen. Onze ervaren mediators kunnen u bijstaan. Zij zijn naast mediator ook gespecialiseerde familierecht advocaten, zij kunnen u tijdens de mediation ook juridisch adviseren.

Of u nu alleen of samen met uw (ex)partner bij ons komt, wij zoeken samen met u naar de beste oplossing. Maar als de situatie onhoudbaar is, gaan we voor u natuurlijk zo snel mogelijk naar de rechter. Torenhout Advocaten & Mediators heeft een jarenlange ervaring om gevoelige kwesties op een professionele en betaalbare wijze op te lossen.U kunt bij ons terecht voor advies of bijstand in een procedure.

Heeft u vragen of wilt u graag een eerste advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op, of leg ons online uw vraag voor. Dat kost u niets en verplicht u tot niets.

Wij adviseren en procederen ook op de volgende onderwerpen:

  • Erkenning
  • Vaststelling vaderschap
  • Ouderlijk gezag
  • Informatie- en consultatierecht
  • Voogdij
  • Adoptie
  • Ondertoezichtstelling en Uithuisplaatsing
  • Curatele, onderbewindstelling en mentorschap

ONZE ADVOCATEN
MR. G.D. HAYTINK
Kalvermarkt 53
2511 CB Den Haag
OV: tram 9, 16 Halte Stadhuis.

MEDIATION
KIEZEN VOOR MEDIATION

IK HEB EEN VRAAG
FORMULIER

IK WIL EEN AFSPRAAK
AFSPRAAK MAKEN
 

NIEUWS

DOWNLOAD PRIVACYSTATEMENT

Direct contact

Torenhout Advocatuur
& Mediation

T + 31 (0)70 3560014
F + 31 (0)70 3563388
info@torenhoutadvocaten.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
van 9.00 -17.00 uur