Mediation

Heeft u een conflict en komt u er onderling niet uit maar wilt u ook niet meteen naar de rechter stappen, dan is mediation de oplossing voor u!

Wanneer u kiest voor mediation komen u en de partij met wie u een conflict heeft samen naar ons kantoor. Onder leiding van één van onze ervaren mediators wordt geprobeerd om de communicatie weer op gang te brengen en om vanuit de belangen die spelen tot een oplossing te komen waar beide partijen achter kunnen staan. Zeker als u in de toekomst ook nog met elkaar te maken zult hebben, is dat erg belangrijk.

Mediation wordt vaak toegepast in familiezaken, bijvoorbeeld bij echtscheiding en verbreking samenwoning. Zeker als er kinderen bij zijn betrokken, is het verstandig om er in onderling overleg uit te komen omdat u ook in de toekomst nog met elkaar verder moet als ouders van de kinderen. Tijdens de mediation wordt ook aandacht besteed aan de onderlinge communicatie tussen partijen en worden daarover afspraken gemaakt.

Ook in conflicten op de werkvloer, met buren en in zaken waar het strafrecht om de hoek komt kijken kunnen onze mediators u bijstaan. Zo kan er bijvoorbeeld in een strafzaak worden afgesproken dat de gemaakte afspraken worden opgestuurd naar de strafrechter of officier van justitie met het verzoek om strafvermindering toe te passen.

Alle punten die geregeld moeten worden, komen onder leiding van de mediator aan bod. De bereikte resultaten en gemaakte afspraken worden uiteindelijk vastgelegd in een juridisch bindende overeenkomst.

Omdat de kosten van de mediator worden gedeeld, is mediation goedkoper dan een procedure op tegenspraak. Oplossingen die via mediation tot stand komen worden meestal beter nageleefd dan oplossingen die een rechter van ‘bovenaf’ oplegt. Ook is de communicatie daarna vaak beter. Steeds meer rechters verwijzen partijen dan ook eerst naar een mediator.

De mediators van ons kantoor voldoen aan de hoogste eisen en zijn lid van de MFN en vFAS.

Heeft u vragen of wilt u graag een eerste advies op maat? Neem dan gerust contact met ons op, of leg ons online uw vraag voor. Dat kost u niets en verplicht u tot niets.

ONZE ADVOCATEN
MR. G.D. HAYTINK
Kalvermarkt 53
2511 CB Den Haag
OV: tram 9, 16 Halte Stadhuis.

MEDIATION
KIEZEN VOOR MEDIATION

IK HEB EEN VRAAG
FORMULIER

IK WIL EEN AFSPRAAK
AFSPRAAK MAKEN
 

NIEUWS

DOWNLOAD PRIVACYSTATEMENT

Direct contact

Torenhout Advocatuur
& Mediation

T + 31 (0)70 3560014
F + 31 (0)70 3563388
info@torenhoutadvocaten.nl

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag
van 9.00 -17.00 uur